Čajanka z oskrbovanci doma Tisje

Mesec december je mesec, lepih želja, dobrih mož, želimo si zdravja, želimo si obiskati prijatelje in jim želeti vse dobro.
Vrtec Ribica si prizadeva, da bi izkoristil možnost sobivamo z različnimi  stanovalci SVC-ja oz. medgeneracijskega centra Šmelc. V začetku meseca decembra smo obiskali Glasbeno šolo in se spoznavali z različne instrumente in baletom. Redno razstavljamo izdelke otrok v Delavski hranilnici Litija. Zadnji teden v decembru nas je obiskal dedek Mraz in razveselil otroke in oskrbovance doma Tisje. Vrhunec pa je bila čajanka otrok in oskrbovancev doma. Pridružili so se nam v  zelo velikem številu. Za prijetno vzdušje je poskrbela flavtistka Živa Pohar. Ob njeni spremljavi smo zapeli vsi in ubrano petje otrok in oskrbovancev je odmevalo po prostorih vrtca Ribica.  Otroci so ob pomoči strokovnih delavcev oblikovali piškote in z njimi pogostili naše obiskovalce. Ob dišečem božičnem čaju in srečnih otrocih v naročju naših sostanovalcev je stekel sproščen klepet. Občutki so bili enkratni. Veselje na obrazih otrok in naših sosedov je bilo neprecenljivo.
Le redki vrtci v Sloveniji imajo možnost takšnega sodelovanja. Z veliko dobre volje, pripravljenosti, usklajevanja se Vrtec Litija trudi to medgeneracijsko sodelovanje poglobiti, popestriti dejavnosti v vrtcu in domu Tisje ter v celi stavbi Šmelca.
IMG_3665IMG_3674
Medgeneracijsko povezovanje prinaša sodelujočemu novo kvaliteto življenja, zagotavlja občutek sprejetosti in varnosti v kraju kjer živi, lajša osamljenost ter krepi duševno in telesno zdravje.
IMG_3675

Milena Bratkovič, vodja enote Ribice

 • Kontakt

  Vrtec Litija
  Bevkova 1
  1270 Litija

  Tel.: 01 896 25 30
  Fax: 01 896 25 40

  E-naslov: vrteclitija@guest.arnes.si