Kostanjev piknik v Najdihojci

Igrišče pred vrtcem je v prvih jesenskih dneh bolj ali manj samevalo; le tu in tam ga je za kratek čas napolnil otroški živ-žav. Dejavnosti, ki smo jih sicer načrtovali, pa zaradi obilice dežja in mokre podlage niso bile izvedljive. A tudi tako smo spoznavali nepredvidljivost narave in raznolikost letnih časov.

Oblačnega torkovega popoldneva pa smo se, kljub slabi vremenski napovedi, le opogumili in sklenili, da deževno popoldne popestrimo s prijetnim srečanjem.

Otroke in starše smo povabili na, že tradicionalen, kostanjev piknik  z ustvarjalnimi delavnicami. Vse dejavnosti so zaradi dežja potekale pod nadstreški pred vhodi v vrtec, in kot kaže vreme ni vplivalo na veselo razpoloženje udeležencev, prav tako ni predstavljalo  ovire za domišljijo in ustvarjalnost otrok in staršev. Skupaj so ustvarjali v delavnicah, kjer so nastali zvočni nizi, viseči mobili, zmaji in gozdni možički, vse  iz naravnega materiala, ki smo ga predhodno zbirali in nabirali v naravi. Nekatere izdelke so otroci odnesli domov, drugi krasijo vrtec, povsod so lepa dekoracija in spomin na prijetno druženje.

Pika na i pa je bila seveda merica pečenega kostanja, ki smo ga s pomočjo staršev zbrali toliko, da ga je bilo dovolj za vse. Vsem se zahvaljujemo za pomoč in številno udeležbo.

 za kolektiv enote Najdihojca Vida Žontar, vzgojiteljica

Fotografije.

 • Kontakt

  Vrtec Litija
  Bevkova 1
  1270 Litija

  Tel.: 01 896 25 30
  Fax: 01 896 25 40

  E-naslov: vrteclitija@guest.arnes.si