Kontakt

Enota Griček
Partizanska pot 21
1270 Litija

Vodja enote: Renata Mlinar

Tel.: 01 896 25 42
E-naslov: gricek@vrtec-litija.si

Dejavnosti v vrtcu

MALI SONČEK v vrtcu

Gibanje je prva in osnovna dejavnost človeka. Predvsem je pomembno, da dovolj gibanja omogočimo prav najmlajšim.
Preberite več >>

Delavnice programa NEON na Gričku

V letošnjem šolskem letu so se prve izvedbe delavnic pričele v enoti na Gričku. Strokovni delavci v vrtcu prepoznavamo pozitivne učinke preventivnega programa za preprečevanje nasilja v predšolskem obdobju.
Preberite več >>

Čarobni december na Gričku

December je mesec poln pričakovanj, presenečenj in veselih trenutkov. Tudi mali in veliki v enoti Griček smo se decembra zelo razveselili.
Preberite več >>

Bučkin dan

Popoldanske delavnice s starši so vedno zelo dobro obiskane. Starši se zavedajo, da je sodelovanje zelo pomembno za otroke, saj imajo takrat priložnost skupaj z njimi ustvarjati v vrtcu.
Preberite več >>

Poletje na Gričku

V avgustu smo vzgojiteljice na Gričku pripravile pester izbor dejavnosti za otroke. Naš glavni cilj je bil zagotoviti najmlajšim čim bolj sproščeno, igrivo in spodbudno okolje za igro s sovrstniki.
Preberite več >>

Mali umetniki z Grička

Umetnost je v letošnjem šolskem letu v enoti Griček prednostno področje. Otroci v zgodnjem obdobju preko umetnosti izražajo svoja čustva.
Preberite več >>

Obisk pisateljice Tine Vrščaj

V okviru projekta Umetniki med nami smo na Griček povabili pisateljico Tino Vrščaj, ki je tudi mamica naše Tinkare. Predstavila nam je delo pisatelja.
Preberite več >>

Medeni zajtrk na Gričku

Otroci zelo radi prepevajo, zato smo se tudi v letošnjem šolskem letu pridružili k sodelovanju v največjem slovenskem zboru, ki ga že drugo leto zapored organizira Čebelarska zveza Slovenije. Da bi bil naš zbor številčnejši, smo se dogovorili za sodelovanje z otroškim zborom Osnovne šole Litija in z učiteljem  Tomažem S.
Preberite več >>

Prvi koraki

Vrtec Litija se je letos prvič vključil v program Korak za korakom. Pri tem programu gre za na otroka osredinjen pristop.
Preberite več >>

Lepo je babico imet', da ji lahko rečeš: »Rad te imam« spet in spet

Trenutki, ki jih otroci preživijo s svojimi starimi starši, so zagotovo svetli trenutki njihovega življenja. Zato smo v Tednu otroka povabili v vrtec mame in babice, ki so otrokom nedvomno sonce, ki jih poboža, pogreje, pocrklja in jim nudi varno naročje.
Preberite več >>

Umetniki med nami

Umetnost  je zelo široko področje, kjer otrokom omogočamo razvijanje ustvarjalnega izražanja, zato so dejavnosti v vrtcu zasnovane tako, da otroci iščejo svojo pot skozi glasbeno, likovno, plesno in gibalno izraznost. V predšolskem obdobju je proces nastajanja otroškega dela pomembnejši od rezultata.
Preberite več >>

Materinski dan z očki in dedki

Začetek pomladi nam prinaša praznovanje naših najdražjim mam. Tako smo se v vrtcu odločili, da 23, marca 2017 povabimo očete otrok, da skupaj ustvarijo izdelek, ki ga bodo otroci poklonili svoji mami.
Preberite več >>

Srečanje z otroki iz Vrtca Andersen v stari Ljubljani

Otroci vrtca Griček so imeli v letošnjem šolskem letu, poleg vseh litijskih enot vrtca, priložnost spoznati tudi otroke enega izmed  vrtcev v Ljubljani. Prijavili smo se na projekt Turistične zveze Slovenije, kjer je bila ena izmed nalog spoznati vrtec v drugem kraju.
Preberite več >>

Pihalni kvintet policijskega orkestra na Gričku

V vrtcu Griček smo imeli priložnost spoznati Policijsko delo tudi na malo drugačen način. Predstavili so se nam člani Orkestra slovenske policije.
Preberite več >>

Obisk babic

V mesecu februarju smo v enoto Griček povabili babice naših otrok. Njihov številen in velikodušne odziv je najbolj razveselili ravno njihove vnuke.
Preberite več >>

Čebelice, čebelice, saj naše ste prijateljice ...

V petek, 18. novembra 2016, na dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka, nas je malo po osmi uri zjutraj obiskal gost, katerega so otroci že težko pričakovali.
Preberite več >>

Skrb za zdravje na Gričku

V letošnjem šolskem letu smo se na Gričku odločili, da bomo otrokom zdravje prikazali na konkreten  način, skozi katerega bodo preko lastnih izkušenj spoznali, kako lahko sami ohranjajo svoje zdravje. Cel mesec smo se pogovarjali o zdravi hrani in načinu priprave.
Preberite več >>

Alpinist na Gričku

V vrtcu skrbimo za povezanost vrtca in otrokove družine, zato starše naših najmlajših zelo radi povabimo v vrtec. V letošnjem letu se je za predstavitev svojega hobija odločil Biancin očka, gospod Rihard Bučar.
Preberite več >>

Materinski praznik

Otroci so najbolj veseli, ko osrečijo osebo, ki jo imajo radi, pa naj bo to mamica, očka, babica, prijatelj, vzgojiteljica … Uživajo v tem, da izdelajo nek likovni izdelek in ga podarijo. Na prvem mestu po priljubljenosti obdarovanja pa je še vedno mamica.
Preberite več >>

Praznično vzdušje na Gričku

Mesec december je čaroben mesec, katerega se otroci in tudi odrasli v vrtcu zelo veselimo. V decembrskem času otroke obiščejo trije dobri možje in prav vsem v vrtcu namenimo  posebno pozornost.
Preberite več >>

Zimske delavnice

Spet prišel je zimski čas in z njim dnevi polni pričakovanj. Zato smo se v enoti Griček dogovorili, da okrasimo naš vrtec in medse povabimo mamice naših otrok.
Preberite več >>

Angleško dopoldne

Odrasli, ki delamo s predšolskimi otroki,  jim že od malih nog pripovedujemo  pravljice, zgodbe, zastavljamo  uganke, animiramo z lutkami. Ob teh dejavnostih se otroci učijo izražati  svoja čustva, sprejemajo sporočila drugih in jih povezujejo s svojimi izkušnjami.
Preberite več >>

Dežela Bučarija

V enoti Griček je bilo 28. oktobra pozno popoldne precej živahno.
Preberite več >>

Športno druženje na Gričku

V letošnjem šolskem letu je ena izmed  prednostnih nalog v vrtcu gibanje. Preko gibalnih dejavnosti otroci spoznavajo in odkrivajo  svoje telo, preizkušajo svoje sposobnosti ter krepijo zaupanje vase.
Preberite več >>

Tradicionalni slovenski zajtrk na Gričku

V letošnjem šolskem letu je bil v vrtcu Griček tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače zasnovan kot ponavadi. Na obisku smo imeli podžupanjo gospo Lijano Lovše, vrtčevski vodstveni tim in čebelarja, gospoda Francija Grošlja, ki je otrokom  z zanosom  razlagal o navadah čebel in skrbi  zanje.
Preberite več >>

Obiskali smo lovsko družino Dole pri Litiji

V vrtcu je vedno čas za učenje novega. Naše  raziskovanje nas je v  novembru pripeljalo do spoznavanja  gozdnih živali, njihovih lastnosti in navad.
Preberite več >>

Po jutru se dan pozna ...

Že star pogovor pravi, da se po jutru dan pozna, zato smo se strokovne delavke vrtca Griček odločile, da izvajamo gibalne minutke z otroki že pred zajtrkom.  Ko kazalca pokažeta, da je ura osem, se otroci zberejo v krogu.
Preberite več >>

September na Gričku

V tem letu so v enoti vključeni otroci, ki bodo v naslednjem šolskem letu prestopili šolski prag. So zelo vedoželjni.
Preberite več >>

Griček postal samostojna enota

S šolskim letom 2014-2015 bo enota Griček organizirana kot samostojna enota. V enoto je vključenih 40 otrok, ki so razporejeni v en kombiniran oddelek ter en oddelek drugega starostnega obdobja.
Preberite več >>

Koledar

Januar 2021
P T S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Accessibility