Kontakt

Enota Medvedek
Bevkova ulica 1
1270 Litija

Tel.: 01 896 25 37

Zelena hiša
Bevkova 18
1270 Litija

Tel.: 01 898 70 11

Razvojni oddelek
Bevkova ulica 1
1270 Litija

Tel.: 01 896 25 37

Vodja enote: Mateja Premk

Dejavnosti v vrtcu

Otroški smeh ponovno napolnil naš vrtec

V drugi polovici meseca maja so vrtci spet odprli svoja vrata. Tako vzgojiteljice kot tudi otroci smo komaj čakali, da se ponovno srečamo.
Preberite več >>

Medvedek praznuje

V šolskem letu 2019/2020 Enota medvedek praznuje 40 let delovanja. Obeležili smo jo s prireditvijo Praznično medvedje mesto.
Preberite več >>

Zmajčki z Galom v galeriji

V petek, 14. februarja, smo otroci iz skupine Zmajčkov odšli z vlakom v Ljubljano, da bi si ogledali galerijo.
Preberite več >>

Tradicionalni slovenski zajtrk v Lučki

Tudi v razvojnem oddelku smo imeli danes prav poseben zajtrk, na katerega smo se pripravljali skozi cel teden. Starši so nam skupaj s svojimi otroki prinašali v vrtec lokalno pridelano hrano, pogovarjali smo se o zdravi prehrani in izdelali tudi plakat z vsemi značilnostmi Tradicionalnega slovenskega zajtrka.
Preberite več >>

Svetovni dan hoje - 15. oktober

Potreba po gibanju je otrokova primarna potreba. Pozitivne spodbude in motivacija pa sta tisto, s čimer otroka spodbudimo, da se z veseljem giblje.
Preberite več >>

Druženje otrok v vrtcu Medvedek

Pričelo se je novo šolsko leto, z novimi skupinami in novo vključenimi otroki. Prve solze se še niso povsem posušile, ko smo že imeli nekaj skupnih dejavnosti.
Preberite več >>

Obisk psičke Ajše

V ponedeljek, 21 oktobra, je bil za otroke v skupini Metulji prav poseben dan. Obiskala nas je posebna gostja  s štirim tačkami, z imenom Ajša.
Preberite več >>

Z medvedkom v nagajivo jesen

V mesecu oktobru je skupino Kobilice obiskal prav poseben gost – prikupen medvedek. Povabili smo ga v krog, kjer smo se z njim pogovarjali ter ga malo »pocrkljali«.
Preberite več >>

Jaz sem čriček Veseljaček, glejte, glejte in se smejte …

V četrtek, 3. oktobra 2019, smo si v vrtcu Medvedek ogledali predstavo Lahkomiselni čriček v izvedbi KUD Teater za vse (J.
Preberite več >>

Gremo peš!

Evropski dan brez avtomobila je bil prvič organiziran v Franciji leta 1998. To je bil dan, ko so lahko mesta pokazala svoja prizadevanja za varstvo okolja.
Preberite več >>

Kaj vse otroci pridobijo s preprosto aktivnostjo nabiranja borovnic?

Po vremensko nestabilni pomladi smo končno dočakali sonce, ki je začelo pripekati s polno močjo. Če smo se pretekli mesec v igralnici skrivali pred dežnimi kapljami, se zdaj že umikamo premočnim sončnim žarkom.
Preberite več >>

Prilagajanje na vodo

Vrtec Litija vsako leto organizira tečaj prilagajanja na vodo, ki je namenjen najstarejšim otrokom. Tečaj je organiziran v okviru vrtca, vodijo ga zaposleni vrtca Litija, ki imajo opravljen tečaj za plavalnega vaditelja.
Preberite več >>

Pomembnost vključevanja multikulturalizma v zgodnjem otroštvu

V letošnjem šolskem letu je bil najin oddelek »Zajci« poln radovednih ter živahnih otrok, ki so se med seboj odlično razumeli ter navezali prve močne prijateljske vezi, ki bodo nekatere spremljale skozi celo življenje. Prav vsi so si bili enaki, nihče izmed otrok ni kazal nobene zadržanosti do posameznika,  kljub temu, da smo imeli v oddelku vrstnike, ki so prišli k nam iz drugih držav.
Preberite več >>

Gremo v MINI CITY

V ponedeljek, 27. maja 2019, bi se morali najstarejši otroci iz enote Medvedek, odpraviti na izlet v Kekčevo deželo.
Preberite več >>

Ljudski pevci in godci v Medvedku

Oddelek Zajčkov je s prav posebnim povabilom, ki so ga otroci izdelali sami (slikopis) povabili ljudske pevce in godce iz Polšnika. Ker smo v povezavi z domeno »tradicija«, ki smo jo izvajali v mesecu aprilu, vključevali tudi ljudske pesmi in izštevanke, je bil obisk zelo dobrodošel.
Preberite več >>

Zemlja bo neozdravljivo zbolela!

Mesec marec je bil v skupini Zmajčki namenjen ekološkim vsebinam. Začeli smo ga s spoznavanjem znaka treh krožnih puščic (reduce, reuse, recycle), ki nas opominja na odgovorno ravnanje do okolja.
Preberite več >>

Muca Copatarica otroke uči, da je treba za stvari lepo skrbeti

Pravljice so prava bogata in neizčrpna zakladnica ljudske iznajdljivosti in duhovitosti. Priljubljena pravljica je bila doma in na tujem večkrat uprizorjena kot lutkovna predstava.
Preberite več >>

Praznovanje ob kulturnem prazniku

Tako kot vsako leto, smo tudi letos v enoti Medvedek praznovali Prešernov dan. Z otroki smo se veliko pogovarjali o dr.
Preberite več >>

Vabilo na slavnostno akademijo ob 90 letnici predšolske vzgoje v Litiji

Vabljeni!
Preberite več >>

Diši po potici

Pred novoletnimi prazniki, 19. decembra 2018, smo v vrtec povabili gospo Slavi Lenart, upokojeno kuharico iz našega vrtca.
Preberite več >>

Z lučkami v čas dedkov in babic

Tisoč in tisoč zvezd je nad nami, tisoč in tisoč zvezd je med nami, naj gre po svetu – rama ob rami – svetloba z nami. (T.
Preberite več >>

Slovenski tradicionalni zajtrk

Ob dnevu slovenske hrane, 16. novembra 2018 smo tudi v vrtcu Medvedek tradicionalno zajtrkovali.
Preberite več >>

Obisk medicinske sestre

Konec tedna nas je obiskala medicinska sestra iz Zdravstvenega doma Litija. S seboj je prinesla veliko vrečo zdravstvenih pripomočkov.
Preberite več >>

Ohranimo slovensko smreko in čebelo Sivko

Razvojni oddelek Lučka je tudi letos sodeloval v projektu Medex - Ohranimo slovensko smreko in čebelo. Veliko smo se pogovarjali o čebelah, še posebej o avtohtoni vrsti čebel Sivka.
Preberite več >>

Kako so se igrali nekoč

Tako kot so se nekoč, se otroci še vedno zelo radi igrajo, saj je igra njihova prijetna in ustvarjalna dejavnost, ki sama sebe krepi in nagrajuje. Igra je spontana in prostovoljna.
Preberite več >>

Kekčeva dežela

Komaj smo septembra zakorakali v novo šolsko leto, pa je to že naokrog in se od njega poslavljamo. Najstarejši otroci, ki bodo jeseni sedli v šolske klopi, so se tudi letos odpravili na izlet v Kekčevo deželo.
Preberite več >>

Očiščevalna akcija in Dan Zemlje v enoti Medvedek

S prihodom pomladi ter toplim vremenom smo zaposleni skupaj z otroki izvedli tradicionalno očiščevalno akcijo našega igrišča ter okolice, preko katere že najmlajšim privzgajamo skrb za naravo. Otroci so se dela lotili z veseljem in zavzetostjo, saj se zavedajo da vsako dobro delo posameznika prispeva k dobrobiti  celotne družbe.
Preberite več >>

Grad gradiček

Nekoč v davnih časih je na hribu stal grad, ki se je imenoval Gradiček. V njem sta živela kralj in kraljica s svojimi služabniki.
Preberite več >>

Ej, narobno nogavičko imaš!

Ne, nismo se zmotili, ko smo v vrtcu v dveh različnih nogavičkah hodili. S preprosto in nadvse zabavno gesto smo obeležili svetovni dan Downovega sindroma.
Preberite več >>

Na gradu

Medvedkov časovni stroj smo zavrteli v čas graščakov in graščakinj, vitezov, princes in drugih prebivalcev mogočnih dvorcev. Beremo knjige, rišemo in sestavljamo gradove, oblačimo se v kraljične, a še vedno največ šteje tisto, kar doživimo.
Preberite več >>

Noč v vrtcu, kjer so potrebne sanje za sladko spanje

Kako čarobna je lahko noč v vrtcu so starejši otroci iz vrtca Medvedek lahko videli v začetku februarja, ko so se zvečer v vrtcu igrali, potem pa tam še sladko zaspali. Priprava na ta večer se je začela že v dopoldanskem času.
Preberite več >>

Pri žabicah

Tri majhne žabice na kamnu so sedele, z muhami se basale in dobro se imele…. Tako nekako se sliši »naša« himna, ki si jo prepevamo in gibalno ponazarjamo  z najmlajšimi otroki iz skupine Žabic v vrtcu Medvedek.
Preberite več >>

Veseli december v enoti Medvedek

Praznični čas in z njim pričakovanja, vznemirjenje ter veselje prevzame tako strokovne delavce vrtca kot tudi otroke, ki nestrpno pričakujejo dobre može, darila in domače razvajanje z okusnimi dobrotami. Veseli december je bil tako tudi v enoti Medvedek zelo praznično in čarobno obarvan.
Preberite več >>

V Lučki smo zavrteli čas – v deželo dinozavrov

Vse se je začelo s prihodom dinozavrov. Za začetek smo skupaj z otroki s pomočjo posnetka, plastičnih figuric in knjig o dinozavrih ugotavljali, spoznavali kdo sploh so, kakšni so, iz česa nastanejo, s čim se prehranjujejo, kje živijo in kako so izumrli.
Preberite več >>

Obisk domačije Pr'Nebavec

V začetku junija so se otroci skupine Muce odpravili na potep do Domačije Pr'Nebavec, ki se nahaja v vasi Dragovšek. Lahko trdimo, da smo se odpravili v neznano.
Preberite več >>

Obisk gasilskega doma v Litiji

Že drugo leto smo iz vrtca Medvedek obiskali gasilski dom v Litiji. Kot vedno, so nas prijazno sprejeli in letos za nas pripravili pravo presenečenje.
Preberite več >>

Mokro veselje na igrišču

V petek dopoldan smo na našem igrišču imeli pravo vodno fronto. Vzgojiteljice so pripravile vodna kotička.
Preberite več >>

Ko se iz besede in barve rodi predstava

Vse skupaj se je začelo z eno samo besedo v oddelku muce vrtca medvedek. Otroke sva povprašali, ali bi lahko za konec vrtčevskega leta pripravili črno-belo predstavo.
Preberite več >>

Predstava otrok Grad gradiček

Grad gradiček reci mi, ali tukaj kdo živi … Seveda. V gradu je muha, pa bolha in žaba, pa zajec, … in še mnogo drugih živali.
Preberite več >>

Z rokami lahko ...

V letošnjem šolskem letu  smo imeli v vrtcu Medvedek prednostno nalogo Z rokami lahko …. Kaj vse se lahko dela, če imamo zdrave roke, ki jih lahko uporabljamo smo dokazovali skozi vse leto.
Preberite več >>

Zakaj, čakali smo na maj?

To vam bodo najlažje povedali otroci, predvsem tisti najstarejši, ki se jeseni odpravljajo v šolo, saj  so že celo pomlad komaj čakali na nočno spanje v vrtcu, ki se je maja odvijalo v enoti Medvedek. Marsikdo prvič ni spal v svoji postelji poleg svojih staršev in res je prava zabava, če lahko za večerjo ješ pico, in potem, ko bi mogel spat, zunaj pohajkuješ s svojo baterijo, raziskuješ in iščeš vse kar se v temi prebuja, potem pa ob zgodbici zaspiš ob svojih prijateljih iz vrtca.
Preberite več >>

Pomlad v Medvedku

V nadaljevanju celoletnega projekta vrtca Z ROKAMI LAHKO … smo v skupine povabili gospo dr. Majdo Končar.
Preberite več >>

Kultura v Medvedku

Kaj je kulturni dan? Poleg tega, da je dela prost dan, ki ga lahko izkoristimo za brezplačen ogled raznih kulturnih ustanov, je to dan namenjen razmišljanju o kulturi. Nekateri se usmerjajo v prireditve, nekateri se posvečajo literarnim delom in ozaveščanju slovenskega jezika ter pripadnosti slovenskemu narodu, nekaterim kultura pomeni lepo vedenje, spoštljiv odnos, skrb za sočloveka.
Preberite več >>

Z rokami lahko ...

V vrtcu Medvedek tekom celega leta poteka projekt z naslovom: Z ROKAMI LAHKO, kjer se dotikamo vsega, kar z našimi rokami lahko počnemo in vsega, kar zmoremo ljudje … V mesecu januarju  smo se pogovarjali o tem, kako je, kadar rok ne moremo uporabiti. Preko pestrih dejavnosti smo spoznavali, kako težko je kadar moramo igrače pospraviti le z eno roko ali pa z nogami, kako težko brez rok pojemo zajtrk, kako plešemo in igramo, če nam je uporaba rok onemogočena.
Preberite več >>

Likovno delo Pike Pirmanšek na embalaži alpskega mleka

V mesecu novembru se je Vrtec Litija odzval na likovni natečaj Praznujmo z mlekom, ki je potekal v organizaciji Ljubljanskih mlekarn. Otroci so ustvarjali na temo praznovanja, saj je v letošnjem letu blagovna znamka Alpsko mleko dopolnila petdeset let.
Preberite več >>

Umetnost slikanja z Marijo Pirc

V mesecu decembru smo v vrtcu Medvedek več pozornosti namenili ustvarjalnim dejavnostim. Ob iztekajočem se letu se tako ali tako ne moremo izogniti temu, saj je ustvarjalnost čutiti, kamor koli se ozremo.
Preberite več >>

Medvedkov pohod z lučkami

Začelo se je že en teden prej v vrtcu, ko smo obujali spomine na lanskoletni zimski pohod z lučkami na Svibno. Zakaj ne bi šli tja gor tudi letos? Priprave so hitro stekle.
Preberite več >>

Pridne roke babic in dedkov

V vrtcu Medvedek v tem letu skupaj z otroki ugotavljamo in raziskujemo, kaj vse lahko delamo z rokami. Odločili smo se, da to povprašamo tudi naše babice in dedke, zato smo jih povabili na obisk.
Preberite več >>

Električar Piko v vrtcu Medvedek

Otroci oddelka muce in zajci so se v teh temačnih dneh, ko so luči v naših igralnicah pogosto prižgane, začeli spraševati, od kje pride elektrika. Kdo elektriko naredi in kako elektrika pride do naših luči? Več kot smo razmišljali o elektriki, več vprašanj se je postavilo.
Preberite več >>

V vrtcu Medvedek je dišalo po medu ...

Življenje, narava, zdravje in tradicija so vrednote, ki si podajajo roko. Skupaj tvorijo trden steber vseslovenskemu projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki poteka že od leta 2011.
Preberite več >>

Jesensko drevo in gozdne živali

"Muce" smo otroci iz Vrtca Litija Medvedek, ki veliko ustvarjamo. In smo se odločili, da bomo to naredili.
Preberite več >>

Teden otroka v vrtcu Medvedek

Tako kot vsako leto, smo tudi letos prvi teden oktobra namenili Tednu otroka. "Svet, v katerem želim živeti" je bila osrednja tema projekta, ki se je odvijal po vsej Sloveniji in tudi drugod.
Preberite več >>

Vloga vzgojitelja v procesu uvajanja

September pomeni nov začetek, za vse tiste, ki so vezani na šolo in vrtec. In ja, po poletju, vročem soncu, počitnicah in  dopustih, se je začelo novo šolsko leto.
Preberite več >>

Dan brez avtomobila

Dan brez avtomobila je za marsikoga od nas lahko velik izziv. Vemo kako težko je mnogim od nas prej vstati in se zgodaj v meglenem jutru kam odpraviti peš, s kolesom, skirojem ali javnim prevozom.
Preberite več >>

Še malo poletja v vrtcu Medvedek

Nekateri smo se po poletnem oddihu spet srečali, ta veliki in ta mali. Uživamo v toplih sončnih dnevih in si krajšamo čas z različnimi, malce drugačnimi dejavnostmi, ki so značilne za poletne dneve.
Preberite več >>

Poletna osvežitev

V četrtek, 28. julija, se je že navsezgodaj zjutraj prikazalo toplo poletno sonce.
Preberite več >>

Utrinki planincev »hribčkov« iz vrtca Medvedek v šolskem letu 2015/2016

Tako kot že prejšnja leta, smo tudi v letošnjem šolskem letu s predšolskimi otroki »Hribčki« iz vrtca Medvedek pridno obiskovali bližnje griče v okolici Litije. To leto je bilo prijavljenih kar 25 pohodnikov željnih uživanja v naravi.
Preberite več >>

Poletne dejavnosti v enoti Medvedek

Pa smo vendarle dočakali poletje. Nekateri otroci že uživajo na počitnicah, drugi pa jih še veselo pričakujejo.
Preberite več >>

Nepozabno potovanje

Celoletni projekt Medvedek potuje smo v sredo, 8. junija 2016, sklenili z zaključno prireditvijo enote.
Preberite več >>

Igram se z babico in dedkom

Zakaj imamo babico? Zaradi očeta in mame: da nas k sebi vzame, kadar ju ni doma. Zakaj imamo dedka? Zaradi napredka: da vidimo, česa vsega on še ne ve in ne zna.
Preberite več >>

Na pomoč!

Na deževen prvi junijski dan smo se vsi, razen najmlajših dveh skupin, iz vrtca Medvedek odpravili na prav poseben obisk. V gasilskem domu so nas sprejeli litijski gasilci, ki so navkljub slabemu vremenu pokazali svoja vozila in pripomočke.
Preberite več >>

Tradicija

Tradicija ima v našem življenju zelo velik pomen. Brez tradicije bi bilo naše življenje prazno, kultura osiromašena in oropana vsega lepega.
Preberite več >>

Spomladanska ustvarjalna delavnica s starši

Čeprav se ob nizkih jutranjih temperaturah zdi, kot da se zima kar noče posloviti, pa je vse več znakov, da v deželo prihaja pomlad. Dnevi so daljši, ptički pojejo, izpod zemlje so že pokukali prvi znanilci pomladi –  zvončki, trobentice, teloh.
Preberite več >>

Spet smo potovali - tokrat po Aziji

Letošnji projekt Medvedkovo potovanje je s svojim obiskom in predavanjem popestrila že druga gostja. S seboj na pot nas je vzela gospa Staša Lepej, popotnica iz Zagorja, ki jo vleče na vse mogoče konce in kraje.
Preberite več >>

Pri Medvedkih je bilo zabavno s harmoniko

V petek, 26. februarja 2016, je skupino Medvedkov obiskala babica enega od otrok, ki je praznoval rojstni dan.
Preberite več >>

Pustna zabava

Pust je dan, ki ga otroci pričakujejo ravno tako nestrpno kot decembrske dobre može. Že tedne pred njim se odvijajo pogovori o tem, kaj bo kdo za maškare, nekateri to skrivajo, spet drugi z veseljem povedo, v kakšno oblačilo se bodo odeli.
Preberite več >>

KULTURNI DAN V VRTCU MEDVEDEK: Medvedja šola pri učiteljici Tinki

Kot februarju pritiče, smo v vrtcu Medvedek ta mesec začeli kulturno obarvano. Po lanski uprizoritvi Povodnega moža, smo letos spomin na največjega slovenskega pesnika počastili z izvedbo kratkega recitala njegovih pesmi, ki so izšle v zbirki Poezije.
Preberite več >>

Tradicionalni obisk v OŠPP

December je čas, ko se ljudje spomnimo na lepe trenutke, na stare prijatelje in si vzamemo čas drug za drugega.  To smo storili tudi v razvojnem oddelku v Vrtcu Litija.
Preberite več >>

Škratkov pohod z lučkami

Čisto, čisto tiho stopajo copatki. Gazijo po snegu trije majhni škratki.
Preberite več >>

Potovanje po Avstraliji

Z gospodom Miranom Juvančičem smo se v mesecu novembru »potepali« po Avstraliji. V okviru projekta Medvedek potuje, ki je eden od osrednjih tem v enoti Medvedk, v letošnjem letu z otroki odkrivamo podobe sveta.
Preberite več >>

Orkester slovenske vojske na obisku

Vsako leto se potrudimo, da v vrtec povabimo zanimive ljudi od blizu in daleč, ki otrokom predstavijo svoj poklic. Lansko leto so nas v tednu otroka navdušili litijski gasilci, letos pa so nas takoj po jesenskih počitnicah obiskali vojaki.
Preberite več >>

Medvedkov jesenski oviratlon

V torek, 20. oktobra 2015, se je na šolskem igrišču ob vrtcu Medvedek odvijal zdaj že drugi medvedkov jesenski oviratlon.
Preberite več >>

Nekaj ti moram povedati ...

Teden otroka je projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki se vsako leto začne na prvi ponedeljek v mesecu oktobru in traja sedem dni. V vrtcu ga vedno obeležimo s posebej izbranimi aktivnostmi, s katerimi želimo še posebej popestriti otroški vsakdan.
Preberite več >>

Jesen nam prinaša plodove

Vse se je začelo na prvi jesenski dan, ko nas je obiskala Teta Jesen. S pisanimi, zemeljskimi  barvami je pobarvala listje in prinesla obilico jesenskih plodov.
Preberite več >>

Vodna zabava v vrtcu Medvedek

Na igrišču vrtca Medvedek se je v petek, 3. julija 2015, dopoldan odvijala prava vodna zabava.
Preberite več >>

Utrinki planincev »hribčkov« iz vrtca Medvedek v šolskem letu 2014/2015

Tudi v letošnjem letu smo predšolski otroci »Hribčki« iz vrtca Medvedek pridno obiskovali bližnje griče v okolici Litije. Prijavljenih je bilo 15 pohodnikov željnih bivanja v naravi.
Preberite več >>

Slovo od vrtca

V ponedeljek, 22. junija, so se otroci iz skupin Muce in Zmajčki poslovili od otrok, vzgojiteljic in vrtca Medvedek.
Preberite več >>

Zaključek tematskih uric: Cicibiologi 2014/2015

Bližajo se počitnice, zato je mesec junij čas tudi za zaključek tematskih uric. Cicibiologi smo si tokrat privoščili malo znanstvene zabave z milnico.
Preberite več >>

Škrat Zguba je s pomočjo otrok potoval po Evropi

V skupini smo prebirali knjigo z naslovom Škrat Zguba in kameleon, avtorice Jelke Godec Schmidt. Otrokom je bil ta lik zelo pri srcu.
Preberite več >>

Vrednote v medvedkovi družbi

V vrtcu Medvedek smo letos projekt Etika in vrednote obogatili s sodelovanjem z litijskim likovnim ateljejem LILA. Likovna umetnost je sama po sebi vrednota, ki jo morajo otroci zgolj občutiti in jo doživeti.
Preberite več >>

Kondicijo pa imamo :)

Z otroki v skupini Račke že celo vrtčevsko leto, vsak teden, redno obiskujemo Strešni vrh na Svibnem. Ob tem smo pridobili toliko kondicije, da smo se želeli preizkusiti tudi s starejšimi otroci.
Preberite več >>

Obiskali so nas iz Zavoda za gluhe in naglušne

V okviru programa Etika in vrednote je v mesecu aprilu v naši skupini Muce zaživela nova domena Univerzalizem. Pogovarjali smo se o skromnosti, odpuščanju, hvaležnosti, o enakosti med ljudmi, spoštovanju vsega, kar nas povezuje kljub različnosti in drugačnosti.
Preberite več >>

Športni rekviziti iz odpadnega materiala

V okviru strokovnega aktiva Ročne spretnosti smo se vzgojiteljice malčkov v Medvedku odločile, da pripravimo Fit delavnico z rekviziti iz odpadnega materiala. Fit izobraževanje v Vrtcu Litija poteka že drugo leto in strokovni delavci  pridobljeno znanje spretno uporabljamo  v praksi.
Preberite več >>

Obisk frizerke Zori v skupini Medvedkov

V vrtcu Medvedek, v mlajši skupini Medvedkov, smo v mesecu marcu spoznavali poklice. Zanimalo nas je, kaj so poklici in kakšne vrste poklicev poznamo.
Preberite več >>

Gregorjevo

Zima se počasi preveša v pomlad. Na travnikih in vrtovih je že opaziti pomladne cvetove.
Preberite več >>

Kultura na otroški način

Kaj vse se skriva v izrazu kultura? Otroci pravijo, da se lepo obnašamo, da se ne kregamo, da se ne tepemo, da lepo sedimo, da se lepo oblečemo. Torej lahko sklepamo, da kulturo povezujejo z nečim lepim.
Preberite več >>

Na koncu šteje le zdravje

Le o čem drugem bi se lahko z otroki pogovarjali v mesecu januarju, ko pa se okoli nas podijo bacili, bakterije, virusi in kaj vemo, kaj še vse, saj jih sploh ne vidimo. Tako nam pač govorijo.
Preberite več >>

Tudi Cicibiologi smo izkoristili prvi sneg

Sneg ni samo za sankanje, kepanje in zabavo, ampak pride prav tudi za raziskovanje in učenje. Cicibiologi smo se tokrat pogovarjali o agregatnih stanjih.
Preberite več >>

Ko se pravljice zgodijo ...

»Globoko v dušah pravljice spijo, a včasih se pravljice tudi zgodijo.« December.
Preberite več >>

Čarobna dežela škratov v enoti Medvedek

Veseli december je našo enoto spremenil v deželo škratov. Čarobne vasice s škrati so krasile garderobe in kotičke pred vsako igralnico.
Preberite več >>

Cicibiologi v Medvedku

Mesec je hitro naokrog in Cicibiologi smo znova eksperimentirali. Tokrat smo navdih dobili v vulkanih, čudežnih gorah, ki bruhajo žarečo lavo.
Preberite več >>

Žlica medu na dan, prežene zravnika stran

Čebelarska zveza Slovenije na svoji internetni strani poda definicijo o medu. Pravi, da je med živilo živalskega izvora, je naravna sladka snov, ki ga izdelajo čebele Apis mellifera, iz nektarja cvetov ali izločkov iz živih delov rastlin ali izločkov na živih delih rastlin, ki jih čebele zberejo, predelajo z določenimi lastnimi snovmi, ga shranijo, posušijo in pustijo dozoreti v satju.
Preberite več >>

Vrednote v Medvedkovi družbi

Tako je naslov našega celoletnega projekta v enoti Medvedek. Otroke bomo vsi strokovni delavci na različne načine seznanjali z različnimi pomembnimi vrednotami, ki so pomembne za življenje.
Preberite več >>

Dežela Bučarija pri Miškah

Komaj smo se poslovili od poletja, že nas je razveselila barvita jesen s svojimi pridelki v sadovnjaku, v gozdu in na polju. Na sprehodih smo opazovali buče, velike in majhne, rumene in oranžne, ki so krasile dvorišča okoliških hiš.
Preberite več >>

Cicibiologi v letu 2014-2015

Eksperiment št. 1 je uspel! Na prvih tematskih uricah v letošnjem šolskem letu smo Cicibiologi iz enote Medvedek izvedli eksperiment Faraonove kače.
Preberite več >>

Stiskanje jabolk

Jabolka so slastna in okusna, pa naj bodo samo narezana na krhlje ali pa predelana. Otroci iz skupine Zajcev so spoznavali, kako se izdela jabolčni sok in katere pripomočke potrebujemo za to.
Preberite več >>

Medvedkov oviratlon - otroci in starši za Mali sonček

Mali sonček je gibalno/športni program, ki je prilagojen otrokom, da spoznajo osnovne elemente različnih športov preko igre že v predšolskem obdobju. Eno od zastavljenih nalog so otroci opravili kar skupaj s starši.
Preberite več >>

Ustvarjalno in razigrano otroštvo

Tema je odmevala v iztekajočem se tednu, ki je bil namenjen otrokom. Njim, ki hodijo, plešejo, pojejo, razmišljajo, govorijo kot mi, odrasli.
Preberite več >>

Jabolko rdeče

V septembru smo se v skupini Račke sladkali z jabolki in jabolčnimi dobrotami, ki so jih otroci pripravljali s pomočjo vzgojiteljic. Poleg sladkanja in uživanja ob delu, so  otroci preštevali, se spoznavali z merskimi enotami, tehtali, "brali", predvidevali, pripovedovali, slikali in še mnogo drugega.
Preberite več >>

Delavnica s starši že v uvajalnem obdobju? Zakaj pa ne?!

V himni vrtca Litija so zapisane besede: »Vrtec nam je drugi dom.« Želja vseh zaposlenih v vrtcu je, da starši in otroci začutijo vrtec kot drugi dom.
Preberite več >>

Cici fotograf

V šolskem letu 2013-2014 so se najstarejši otroci v enoti Medvedek poleg drugih obogatitvenih dejavnosti ukvarjali tudi s fotografijo. Mentorice Milena B.
Preberite več >>

Diradi čindara za babico in dedka

V vrtcu Medvedek smo skupaj z otroki preko leta spoznavali pokrajine in pripadajoče značilnosti Slovenije. K temu štejeta tudi ljudska glasba in plesi.
Preberite več >>

Dan vrtca pri Miškah in Medvedkih

Prišel je dan, ki smo ga vsi nestrpno čakali, tudi mi – malo mlajši. Vzgojiteljice v oddelkih Mišk in Medvedkov smo otroke že prejšnji dan spodbudile, naj bodo ta dan slavnostno oblečeni.
Preberite več >>

Tretji planinski izlet "Hribčkov"

Pomlad in z njo žvrgolenje ptic je zopet privabilo planince »Hribčke« v naravo. Tokrat smo se odpravili na Bogenšperk.
Preberite več >>

Obisk enote Taček

V ponedeljek, 1. aprila 2014, smo se »Muce in Zmajčki« z avtobusom odpeljali na obisk prijateljev v enoto Taček v Hotič.
Preberite več >>

Metuljčki raziskujemo

Pričela se je pomlad in z otroki iz skupine Metulji radi odletimo v bližnji in daljni svet, kjer lahko izvemo in vidimo marsikaj lepega in poučnega. Radi raziskujemo, zato smo si skupaj z ostalimi skupinami v vrtcu Medvedek postavili prednostno nalogo Mali sonček raziskuje Slovenijo.
Preberite več >>

Gremo na Štajersko gledat kaj delajo ...

V Medvedku smo 21. marca 2014 s tamburaši prepevali  še štajerske pesmi: Gremo na štajersko, Fantje z zelenega štajerja in druge.
Preberite več >>

Očiščevalna akcija v vrtcu Medvedek

V četrtek, 20. marca smo se zapodili v urejanje in čiščenje našega igrišča ter okolice vrtca.
Preberite več >>

Gregorjevo v vrtcu Medvedek

Ta dan smo v vrtcu obudili običaj, ki je po nekaterih slovenskih krajih živ še dandanes. Gregórjevo je praznik, povezan z zaljubljenci.
Preberite več >>

Ob dnevu žena

Vsako leto se v vrtcu Medvedek spomnimo tega praznika in se ob tem želimo z majhnimi pozornostmi spomniti mamic, žena. Z najmlajšimi »žabicami« smo letos na pomoč povabili kar očke in skupaj pripravili presenečenje.
Preberite več >>

Vulkan

Med raziskovanjem štajersko-koroške pokrajine smo pri Zmajčkih naleteli na slovenski vulkan Smrekovec pri Črni na Koroškem. Ta vulkan je bil aktiven pred 30 milijoni let.
Preberite več >>

Obisk pri zobozdravnici

V sklopu zdravstvenega tedna v vrtcu smo najprej skupaj ponovili znanje o telesu in spoznali njegovo zgradbo ter delovanje. Vsi smo si bili enotni, da če želimo biti zdravi, moramo zase zelo dobro skrbeti.
Preberite več >>

Drugi obisk tamburašev iz Šmartna

V enoti Medvedek imamo celoleten projekt Mali sonček raziskuje Slovenijo. Slovenijo raziskujemo po pokrajinah.
Preberite več >>

Po domače v oddelku Muce

Veselo in živahno je bilo v četrtek, 6. februarja, ko nas je obiskal Anjin očka.
Preberite več >>

Medicinska sestra v vrtcu Medvedek

Z novim letom se v mesecu januarju večkrat prikradejo v vrtec nezaželeni in nepovabljeni obiskovalci, virusi, bakterije in podobno. Kako ravnati, kako se jih obraniti in kaj storiti, ko jim nismo več kos?  Na ta vprašanja smo skušali odgovarjati skupaj z otroki.
Preberite več >>

Čarobni december

December. Čas lepih misli, besed, stiskov rok in obdarovanj.
Preberite več >>

Delovna vzgoja v skupini Medvedkov

V letošnjem vrtčevskem letu smo se Medvedki vključili v projekt vrtca Delovna vzgoja. Naš cilj je otroke navajati na delovne navade v vrtcu in tako spodbuditi tudi starše.
Preberite več >>

Drugi planinski izlet "Hribčkov"

Bilo je tiho, zaspano sobotno jutro. Dvajset »Cicihribcev« se je zbralo pred vrtcem Medvedek, da gredo že na drugi »Hribčkov« pohod.
Preberite več >>

Mali sonček raziskuje Slovenijo

V okviru projekta Mali sonček raziskuje Slovenijo se otroci vrtca Medvedek srečujejo z različnimi vsebinami in tako spoznavajo značilnosti pokrajin. Dolenjsko pokrajino barvajo značilne jedi, običaji, kočevski medved, suha roba, gradovi, pa tudi vinogradi.
Preberite več >>

MUCE iz Medvedka obiskale sadjarsko razstavo

V četrtek, 7. novembra smo se odpravili na prvi sprehod do centra Litije, do stavbe občine Litija.
Preberite več >>

Jesensko - gibalna delavnica s starši

Jesensko sonce nas kar vabi, da izkoristimo zadnje tople žarke in si naberemo še nekaj energije, ki jo bomo potrebovali za zimski čas, ki je pred nami. Gibanja dandanes manjka tako otrokom kot odraslim, zato smo se oktobrskega popoldneva zbrali otroci, starši in strokovni delavci vrtca.
Preberite več >>

Teden otroka v enoti Medvedek

Kako je biti otrok v današnji družbi? To vprašanje je v začetku oktobra odzvanjalo v tednu otroka, ki ga vsako leto še posebej obeležimo tudi v vrtcu. Otrokom želimo ponuditi drugačne vsebine.
Preberite več >>

Prvi planinski izlet "Hribčkov"

V sredo, 9. oktobra, smo se planinci »Hribčki« iz enote Medvedek podali na prvi izlet v letošnjem šolskem letu 2013/2014.
Preberite več >>

Utrinki planincev "Hribčkov" v letu 2012-2013

Tudi v letošnjem letu so predšolski otroci »Hribčki«, iz vrtca Medvedek, pridno obiskovali bližnje griče v okolici Litije. Prijavljenih je bilo kar 19 pohodnikov, željnih bivanja v naravi.
Preberite več >>

Zaključni izlet v skupini Polžkov

Našim najmlajšim se izteka prvo leto bivanja v vrtcu. Za zaključek smo se skupaj s starši dogovorili, da se odpravimo na krajši izlet po gozdni čutni poti.
Preberite več >>

Nepozaben zaključek v skupini Race

V letošnjem letu smo v skupini Rac praznovali rojstne dni malo drugače. Pripravljali  smo si grajska praznovanja.
Preberite več >>

Predstavili so se nam policisti

Kaj so v resnici policisti in kakšno je njihovo delo? Se res vozijo z modrimi avtomobili z lučkami na strehi? Seveda, to  in še mnogo več je njihov poklic, ki so ga spoznavali otroci enote Medvedek Vrtca Litija v mesecu maju. Niso se pripeljali samo z modrim avtomobilom, ki ima na strehi modre luči in sireno.
Preberite več >>

Babice in dedki v vrtcu Medvedek

V mesecu maju smo v enoti Medvedek Vrtca Litija medse povabili babice in dedke. Čutimo, da so tudi oni del naše ustanove, saj večkrat prihajajo v vrtec, ko pospremijo svoje vnuke v vrtec ali domov.
Preberite več >>

Praznovanje praznika Vrtca Litija na Svibnu

V četrtek, 18. aprila 2013 je bil v Vrtcu Litija poseben dan, saj smo ta dan praznovali rojstni dan vrtca.
Preberite več >>

Skupini Race in Žabice na obisku v enoti Sonček na Vačah

Vrtec Litija je razdeljen na več enot, ki jih obiskuje veliko otrok. To otroci težje razumejo, saj bolj verjamejo v tisto, kar vidijo.
Preberite več >>

Srečanje starih prijateljev

V sredo, 27. marca 2013,  smo se z otroki iz skupine Lučka (enota Medvedek), tako kot vsako leto, odpravili na obisk k starim prijateljem v Osnovno šolo s prilagojenim programom.
Preberite več >>

Medvedkovo dopoldne malo drugače

V marcu se pri Medvedkih pogovarjamo o družini. Našo igralnico smo s pomočjo kotičkov spremenili v  dom, v katerem pridno kuhamo, likamo, obešamo perilo, popravljamo pokvarjeno in vse skupaj tudi pospravimo.
Preberite več >>

Jesensko gibalna delavnica

Na igrišču vrtca Medvedek se je 23. 10.
Preberite več >>

O največjem bogastvu v vrtcu Medvedek

V mesecu januarju se je v enoti Medvedek vrtca Litija vse odvijalo v znamenju zdravja. Naš cilj je bil, da otroke in posredno tudi starše okužimo z zdravjem.
Preberite več >>

Zima, zima bela ...

Dolgo smo jo čakali. Zimo.
Preberite več >>

Dan za eksperimente

V petek, 9. marca 2012, smo v skupini Mišk v enoti Medvedek pripravili dan za eksperimente.
Preberite več >>

Afrika

V skupini Miške, v enoti Medvedek, smo zelo radovedni otroci, zato smo se odločili, da bomo obiskali svet na našem globusu in naš prstek nas je popeljal v vročo Afriko. Vsi smo bili zelo radovedni, kaj bomo spoznali in izvedeli o tej državi.
Preberite več >>

Na obisku v šoli

Učence 2.,3.
Preberite več >>

"Polžkovo" popotovanje z vlakom

V začetku aprila je končno prišel težko pričakovani dan za naš potep. Jutro nas je pričakalo s temnimi oblaki, a se nismo prestrašili.
Preberite več >>

Srečanje z babicami in dedki

Petek, 25. maja 2012, v vrtcu "Medvedek" ni bil čisto navaden petek.
Preberite več >>

Tudi starejši se lahko igrajo

To so v letošnjem letu dokazali člani društva upokojencev Litija.  Skozi vse leto so nas prijazno preko igre vodili in z nami delili svoje izkušnje.
Preberite več >>

Teden otroka v vrtcu Medvedek

Teden otroka je bil v naši enoti  obarvan z drugačnimi vsebinami kot smo jih vajeni. Vsak dan je otroke presenetilo kaj  nenavadnega  in zanimivega.
Preberite več >>

Uvajalno obdobje pri Polžkih

septembru se je v naši skupini uvajalo 12 otrok. Vsem staršem polžkov se zahvaljujeva, da so s takšnim zaupanjem oddali svoje otroke v najino varstvo.
Preberite več >>

Od zrna do kruha

Jesenski sprehod mimo njive nas je spodbudil k razmišljanju, kako prideta moka in kruh v trgovino. Nabrali smo nekaj koruznih storžev, nekaj so jih prinesli otroci od doma in začel se je projekt Od zrna do kruha.
Preberite več >>

Tradicionalni slovenski zajtrk

V vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk se že vrsto let vključuje tudi Vrtec Litija in s tem spodbuja sodelovanje med ponudniki lokalno pridelane hrane in vzgojno-izobraževalnim zavodom. Ta dan so otroci zajtrkovali črn kruh, med, maslo, jabolko in mleko – vse domačega porekla.
Preberite več >>

Obvestila enote

Prvi sestanek s starši v enoti Medvedek bo v sredo, 26. septembra 2018.
Preberite več >>

Koledar

Avgust 2020
P T S Č P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31