Kontakt

Ljubljanska cesta 3
1270 Litija

Vodja enote: Luka Sterle

Tel.: 05 933 49 42
E-naslov: ribica@vrtec-litija.si

Dejavnosti v vrtcu

Piratsko poletje

Poletni dnevi so v vrtcu zanimivi, saj se otroci zelo veselijo različnih iger z vodo: vodna drča, pretakanje vode, polivanje, igra z vodnimi mlinčki in ležanje na plaži :). Letošnje poletje je nestanovitno, zato so na obisk prišli pirati.
Preberite več >>

Ali zdravje lahko kupiš?

To smo se spraševali v Vijolični igralnici meseca januarja in tudi polovico februarja. Tema je otroke zelo pritegnila, bila je obsežna, zato smo jo tudi raztegnili na dva meseca.
Preberite več >>

Tradicionalni zajtrk v Ribici

Mmmmm ..
Preberite več >>

Jesensko srečanje s starši v enoti Ribica

V mesecu oktobru je jesen že dobro pokazala vse svoje čare. V gozdovih diši po jurčkih in listje veselo poplesava v jesenskem vetru.
Preberite več >>

Enota Ribica sodelovala na 1. medgeneracijskem festivalu povezanosti v Litiji

V drugem septembrskem tednu letošnjega leta, je bila enota Ribica aktivno vključena v dogajanje na 1. Festivalu medgeneracijskega povezovanja v občini Litija.
Preberite več >>

Zaključek v enoti Ribica

Kot smo leto začeli, v takšnem duhu smo ga tudi končali. Organizirali smo aktivni zaključek z bogatimi gibalnimi izzivi ter prijetnim in hladnim druženjem na gradu Bogenšperk.
Preberite več >>

Družinsko aktivno srečanje v Ribici

V mesecu marcu smo tudi v Ribici praznovali kar dva družinska praznika. Da ne bi bila praznovanja vsakič enaka in monotona, smo se strokovni delavci odločili, da bomo tokrat praznovali bolj zdravo in aktivno, s čimer bomo vsi skupaj pridobili nekaj novega in koristnega.
Preberite več >>

Kulturni mesec v Ribici

France Prešeren, naš največji slovenski pesnik, nam je zapustil veliko pesmi, ki jih danes spreminjamo v zgodbe in jih pripovedujemo našim najmlajšim. Njegov praznik slavi slovensko kulturo.
Preberite več >>

Enkrat, enkrat, enkrat je bil en škratek Maj

Gozd je čudovito okolje za pridobivanje raznovrstnih izkušenj o živih bitjih, naravnih pojavov ter doživljanje veselja v raziskovanju in odkrivanju. V gozdu imajo otroci priložnost in čas, da z lastnim preizkušanjem začutijo lastnosti narave z vsemi čutili.
Preberite več >>

Kostanjev piknik v Ribici

V sredo, 17. oktobra 2018, smo imeli prav poseben kostanjev piknik v gozdu.
Preberite več >>

Kdo nam krade čas?

Mesec oktober se v pedagoških ustanovah vsako leto začne s tednom otroka. Letošnja tematika je bila prosti čas.
Preberite več >>

Medgeneracijska pravljica

Vabilo na uprizoritev glasbene pravljice Grad gradič priznane slovenske skladateljice Mire Voglar ni nakazovalo velikega projekta, ki so ga izpeljali uporabniki medgeneracijskega središča Šmelc. Vendar je bila to velika preizkušnja za nastopajoče, ki so avtoričino delo izvrstno predelali tako, da so do izraza lahko prišli vsi nastopajoči.
Preberite več >>

Kulturni praznik v Šmelcu

Druženje otrok Vrtca Litija  in Glasbene šole Litija-Šmartno je tradicionalno. To sodelovanje smo letos še nadgradili.
Preberite več >>

Lepo je biti skupaj

V mesecu decembru smo z otroki iz vrtca Ribica izvajali različne dejavnosti in se pripravljali na zadnje dni v letu. Praznično okrašeni prostori vrtca, dom muce Copatarice, so nas sami po sebi vabili v vrtec in obljubljali nekaj čarobnega, pravljičnega in nedoživetega.
Preberite več >>

Ribica pleše

Ples je način izražanja samega sebe, svojih čustev in trenutnega počutja. Ples sprošča in razveseljuje otroke.
Preberite več >>

Čarovnije packarije

Oktober je mesec, ko se narava umiri, to je čas buč, takrat noč postane daljša in še bolj skrivnostna. Oktober pa je tudi mesec, ko se začno na svojo noč pripravljati tudi čarovnice.
Preberite več >>

Z roko v roki premagujemo ovire

Na vroč junijski dan so se  otroci iz enote Ribica ter stanovalci Doma Tisje zbrali v parku pred stavbo Šmelca. In kaj je bil namen našega druženja? Strokovni delavci enote Ribica in uslužbenci Doma Tisje smo pripravili kulturno - športno prireditev.
Preberite več >>

Praznujemo Dan vrtca

Zaposleni in otroci smo namenili posebno pozornost praznovanju dneva vrtca, ki je potekalo, 19. aprila 2017, v dvorani Gimnazije Litija.
Preberite več >>

Čajanka z oskrbovanci doma Tisje

Mesec december je mesec, lepih želja, dobrih mož, želimo si zdravja, želimo si obiskati prijatelje in jim želeti vse dobro. Vrtec Ribica si prizadeva, da bi izkoristil možnost sobivamo z različnimi  stanovalci SVC-ja oz.
Preberite več >>

Kostanjev piknik

Jesen nam prinaša obilo plodov,  s katerimi se spoznavamo tudi v vrtcu. Vključujemo jih v različne dejavnosti štetja, razvrščanja, postavljanja v vzorce, z njimi »kuhamo« in ustvarjamo.
Preberite več >>

Skupaj nam je lepo

V oktobru smo pričeli z delavnicami v sodelovanju z oskrbovanci Doma Tisje - enota Litija. Skupaj smo naredili svečnike iz naravnih materialov, ki zdaj krasijo naše mize.
Preberite več >>

Pihalni kvintet policijskega orkestra v enoti Ribica

Oblačno majsko dopoldne je v enoti Ribica popestril Pihalni kvintet policijskega orkestra iz Ljubljane. Dve trobenti, pozavna, velik in mali rog so ubrano zaigrali različne zvrsti glasbe.
Preberite več >>

Obisk Tiskarne ACO

V Vrtcu Litija, enota Ribica, smo v Vijolični skupini obravnavali tematiko 'Kako nastane knjiga?'. Z otroki vsak dan beremo pravljico, obiskujemo knjižnico, poslušamo zgodbe in povabimo knjižničarko na obisk v vrtec.
Preberite več >>

Dobili bomo dojenčka

V skupini zelene sobe smo v marcu v okviru mesene teme DRUŽINA spoznavali, kako smo prišli na svet. Najprej smo prebirali zgodbice ter si ogledali risanko na to temo.
Preberite več >>

Imate kaj za pusta hrusta?

Pustni čas je norčav, vesel in razigran in prav takšni smo bili vsi, v vrtcu Ribica. Ta dan je bil poln smeha, veselja, pravljičnih in podobnih bitij, v katere smo se preoblekli za en dan.
Preberite več >>

Pestro februarsko dogajanje v Ribici

V vrtcu  smo se na slovenski kulturni praznik, ki ga praznujemo 8. februarja, spomnili največjega slovenskega pesnika dr  Franceta Prešerna.
Preberite več >>

Zakaj si moram umivati roke?

Zima je čas bolezni in prehladov, vzrok zanje pa so mali virusi in bakterije, ki jih žal ne vidimo, da bi se jim ognili. Naše telo  je zaradi različnih dejavnikov pozimi slabše pripravljeno na boj proti njim.
Preberite več >>

Fizika v vrtcu

Fizika je naravoslovna znanost, ki raziskuje pojave v naravi, ki jih je mogoče opazovati in meriti. Je veda o preučevanju snovi in njenemu gibanju.
Preberite več >>

Ko se mamice spremenijo v gozdne živali

Prišla je Babica Zima! Obiskala je otroke v vrtcu Ribica in s seboj pripeljala še gozdne živali, ki so iskale tople in svetlejše kožuhe, da bodo pripravljene na mrzle zimske dni. Otroci so z velikimi očmi spremljali predstavo, ki smo jo ob pomoči vzgojiteljic in vzgojiteljev vrtca Ribice pripravile mamice otrok.
Preberite več >>

Kdaj si nazadnje naredil katero stvar prvič …

Misel na tradicionalni slovenski zajtrk nas je vodila skozi cel mesec november. Vseskozi smo spoznavali dobrote tradicionalnega slovenskega zajtrka.
Preberite več >>

Peka kruha - kajzeric

Kruh je osnovno živilo, spečeno iz testa, zamesenega najmanj iz moke, vode in vzhajanega sredstva. Navadno je to kvas ali vinski kamen.
Preberite več >>

Vsakotedenski obisk starostnikov v ŠMELC-u

Človek je del družbenega okolja, v katerem raste, živi in deluje. Da bi otroci lahko sodelovali z okoljem, morajo postopno spoznati bližnjo okolico in dobiti vpogled v širšo družbo.
Preberite več >>

Kostanjev pohod v dežju

V enoti Ribica imamo čudovit pogled na reko Savo. V preteklih dneh smo jo še posebej opazovali, saj je, zaradi obilice dežja, močno narasla.
Preberite več >>

Nekaj ti moram povedati - tema Tedna otroka

V letošnjem Tednu otroka smo posvečali veliko pozornosti  komunikaciji, še posebno pa čustvom.  Z otroki smo se veliko pogovarjali,  jih spodbujali k izražanju svojih misli, čustev, počutja.
Preberite več >>

Svetovani dan srca - 29. september

V vrtcu Ribica smo ta dan svoje srce krepili z različnimi gibalnimi dejavnostmi. Poslušali smo, kako se nam je pospešil pulz in ga nato umirili.
Preberite več >>

Izdelujemo funkcionalne igrače

Obdobje otroštva je zelo pomembno življenjsko obdobje. V tem obdobju otroci intenzivno telesno zorijo, usvajajo osnovne učne spretnosti, spoznavajo sebe in razvijajo temeljne strategije za samostojnost.
Preberite več >>

September v zeleni sobi

Čas široko razprtih in zvedavih oči (malenkost tudi objokanih) je že za nami. Namreč, takšni so bili otroci prve dni, ko so vstopili v zeleno sobo.
Preberite več >>

Gregorjevo v vrtcu Ribica

»Danes se ptički ženijo, poslušajte kako pojejo in se pogovarjajo«, je bil komentar otrok na sprehodu po gozdu. Seveda, pomlad je tu, narava se je začela prebujati, vzklile in zacvetele so prve cvetlice.
Preberite več >>

Eno jabolko prežene zdravnika stran

Tako se je v mesecu januarju glasil naš slogan. Celotni mesec smo posvetili skrbi za naše zdravje.
Preberite več >>

Obisk čebelarja v enoti Ribica

V sklopu tradicionalnega slovenskega zajtrka nas je obiskal čebelar gospod Janez Tehovnik. Predstavil nam je čebelo delavko in jo na otrokom prijazen način podrobno opisal.
Preberite več >>

Svetovni dan strpnosti

V enoti Ribica imamo veliko notranjih prostorov za prosto in usmerjeno gibanje. Imamo dolge in široke hodnike, večnamenski prostor z blazinami za postavitev poligona, bazen z žogicami in tudi sobo za umirjanje.
Preberite več >>

Kostanjev piknik in igre brez meja v enoti Ribica

Letošnja jesen ni bila naklonjena kostanjevim piknikom, saj so kostanjeva drevesa varčevala s plodovi. Pomanjkanje kostanjev smo zato nadomestili z drugačnimi popestritvami.
Preberite več >>

Teden otroka v Ribici

"Za razigrano in ustvarjalno otroštvo" je bila tema svetovnega dneva otroka. V enoti Ribica smo pripravili različne aktivnosti, da bi zadostili tej osnovni otroški potrebi.
Preberite več >>

Srčke smo podarili lekarni

Predzadnji dan septembra smo v skupini zelenih imeli prav poseben dan. Opazovali smo svoje srce.
Preberite več >>

Ribica je zaplavala

Končno smo dočakali odprtje nove enote Ribica. V svetle prostore vrtca v zgradbi Socialno varstvenega centra je 22.
Preberite več >>

Koledar

Avgust 2020
P T S Č P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31