Predstavitev

Med reko Savo, pomembno za brodarje že v rimskih časih, in železniško progo, ki je v Litijo prišla 1849, ko je bila speljana južna železnica med Dunajem in Trstom, na mestu nekdanje topilnice, stoji danes moderen objekt Socialno-varstvenega centra, v katerem smo v letu 2014 odprli tri oddelke vrtca Litija. Otroci so razporejeni v dva kombinirana oddelka in en oddelek drugega starostnega obdobja.

Poleg prostornih in svetlih igralnic ponuja enota otrokom možnost igre v sobi za sprostitev in v veliki skupni avli, ki v deževnih in mrzlih dneh nadomesti zunanje igrišče. Gibanje na svežem zraku je v slabem vremenu možno na pokriti terasi, na katero lahko dostopamo iz vseh igralnic. Skupaj s stanovalci doma starejših občanov in z učenci glasbene šole bomo v prihodnosti deležni neprecenljivih izkušenj medgeneracijskega sožitja. Bližina knjižnice, kulturnega centra in železniške postaje omogoča sodelovanje z okoljem in dodatno popestritev dejavnosti v vrtcu.

V najmlajši enoti vrtca Litija se zaposleni trudimo, da ustvarjamo okolje, v katerem se otroci dobro počutijo, se imajo lepo in se vanj vsak dan radi vračajo.

Kontakt

Ljubljanska cesta 3
1270 Litija

Vodja enote: Luka Sterle

Tel.: 05 933 49 42
E-naslov: ribica@vrtec-litija.si