Kontakt

ENOTA TAČEK
Spodnji Hotič 26
1270 Litija

Tel.: 01 898 90 52
E-pošta:
tacek@vrtec-litija.si

Vodja enote: Mojca Grošelj Radulovič

Dnevni poslovni čas:
od 6.00 do 16.15

Dejavnosti v vrtcu

S skupnimi močmi nad vročino

Otroci in odrasli iz vrtca Taček smo zelo ponosni na to, da »domujemo« v gasilskem domu. Tako včasih, ko »gasilci spijo«, prav po tiho obiščemo njihove prostore in pogledamo kje imajo spravljeno svojo obleko, čelade in škornje.
Preberite več >>

Tačke pomagačke

Naš vrtec stoji v vaškem okolju in mimo njega vodi makadamska pot do reke Sava. Pot je priljubljena tudi za sprehajalce psov, s katerimi se ob bivanju na prostem večkrat srečamo.
Preberite več >>

Kulturni dan pri predšolskih otrocih

Strokovne delavke se trudimo, da otrokom na njim zanimiv ter igriv način približamo načrtovano tematiko. Vedno je najučinkovitejše, če so dejavnosti pripravljene tako, da otroci sami raziskujejo, razmišljajo in so aktivni akterji in ne le poslušalci.
Preberite več >>

Delo z najmlajšimi v vrtcu

Neprecenljivo. Z eno besedo tako opišem moje delo z najmlajšimi.
Preberite več >>

Uspešni športniki v našem okolju

Prav vsi ljudje smo ponosni, če poznamo kakšno uspešno ali znano osebo. Če pa je le ta obiskovala naš vrtec,  je ta ponos še  toliko večji.
Preberite več >>

Učenje na snegu

Strokovne delavke enote Taček smo izkoristile bogato »ponudbo« narave, sneg.  Veselje, ki ga sneg ponuja otrokom, je nepopisno.
Preberite več >>

Kaj mi pogreje srček

V prazničnih dneh, ki so za nami, ljudje dajemo preveliko pozornost stvarem, ki se kupijo za denar. V naši družbi opažamo, da se izgubljajo vrednote, ki nas delajo Človeka.
Preberite več >>

Mesec požarne varnosti v Tačku

Naš vrtec zelo dobro sodeluje z lokalno skupnostjo in že vrsto let nas v mesecu požarne varnosti – oktobra, obiščejo gasilci. Tudi letos je bilo tako.
Preberite več >>

Zajtrk in kosilo malo drugače

Začelo se je poletje, z njim pa tudi zelo visoke temperature.  V vrtcu  iščemo različne oblike iger in pripravljamo kotičke za igro ter dejavnosti za naše najmlajše.
Preberite več >>

Praznovanje prihoda pomladi

Letos smo veliki in mali v vrtcu Taček odločno preganjali zimo. Oblekli smo se v pustne šeme in jo strašili ter preganjali po vasi.
Preberite več >>

Lutkovna predstava A banke

V sredo, 15. marca 2017, so si starejši otroci v enoti Taček ogledali interaktivno lutkovno predstavo, ki jo je pod okriljem A banke izvedel profesionalni lutkar.
Preberite več >>

V Hotiču je snežilo!

Koledarsko leto se počasi bliža koncu in tudi v Tačku je zadišalo po prazničnih piškotih in okusnem  čaju. V dopoldanskem času smo v vrtcu pekli različne piškote, pomoč so nam nudili tudi starši.
Preberite več >>

Sodelovanje z okoljem

V Vrtcu Litija smo odprti za sodelovanje z okoljem in se radi odzovemo vabilu različnim društvom in organizacijam. Ker  je naša enota Taček v vaškem okolju in so naši obiski vezani na prevoz, smo še bolj veseli, če nas kdo obišče.
Preberite več >>

Aktivna igralnica v času uvajanja

Čas uvajanja predstavlja za vse deležnike v procesu stres, zato se je potrebno na nove varovance dobro pripraviti. Tako smo se v Tačku odločile, da otrokom v času uvajanja pripravimo aktivno igralnico.
Preberite več >>

Druženje z babicami in dedki

V četrtek, 12. maja 2016, se je iz vrtca Taček, kljub deževnemu vremenu, slišalo veliko smeha.
Preberite več >>

Obisk prijateljev iz enote Griček

Naše praznovanje Dneva vrtca se še ni popolnoma zaključilo. V ponedeljek, 9, maja 2016, smo polni pričakovanj dočakali otroke iz enote Griček, ki so iz Litije prišli s »ta velikim« avtobusom.
Preberite več >>

Kako je bilo včasih?

Družina nista samo mamica in očka, pomembno vlogo v otrokovem življenju predstavljajo tudi babice in dedki. V skupini Sončki smo si zastavili vprašanje: »Kako je bilo včasih?« Starše in stare starše smo povabili k sodelovanju pri izvedbi različnih dejavnosti in veseli smo bili njihovega odziva.
Preberite več >>

Prav poseben gost

V petek, 4.  decembra 2015, nas je pred vrtec Taček prišel obiskat Franci.
Preberite več >>

Septembrski dnevi v Tačku

Strokovne delavke smo z vznemirjenjem čakale otroke, ki bodo prestopili prag našega vrtca. Zavedamo se, da je vstop v vrtec po počitnicah za mnoge od njih stresen, še posebej pa za otroke in starše, ki prag vrtca prestopijo prvič in je zanje vse novo.
Preberite več >>

Jaz in moje mesto

Z otroki smo se pogovarjali o Litiji in okolici. Na vprašanje, kaj zanimivega lahko vidimo, so našli veliko odgovorov.
Preberite več >>

Kulturni dan malo drugače

Vzgojiteljice pogosto razmišljamo o tem, kako določene vsebine približati otrokom na njim razumljiv in zanimiv način. Ena takih tem je tudi kultura in kulturni praznik.
Preberite več >>

"Pomahajmo v svet" - pomahajmo v Sežano!

Z otroki iz skupine Sončki letos sodelujemo v mednarodnem projektu »Say hello to the world – Pomahajmo v svet«. Gre za projekt, v katerega je vključeno veliko držav, mi pa smo se odločili, da spoznamo prijatelje kar iz Slovenije.
Preberite več >>

Po Škratkovi čutni poti

V sredo, 15. oktobra 2014, je bil svetovni dan hoje in odlično izhodišče za Tačkov pohod.
Preberite več >>

Iskanje tete Jeseni

V Tačku nas je obiskal GOZDNI ŠKRAT in nam v igralnici pustil prav posebno škatlo. Otroci so s pomočjo vprašanj vzgojiteljic prišli do odgovora kaj se skriva v njej.
Preberite več >>

Vetrič, veter pri Sončkih

Letošnji september in oktober smo začeli malo drugače. Ko so bili vsi Sončki uspešno uvedeni, smo se odločili, da raziščemo zanimiv vremenski pojav – veter.
Preberite več >>

Skrb za sočloveka

Spomladi  se je Vrtec Litija pridružil dveletnemu projektu ETIKA IN VREDNOTE. Strokovni delavci smo se najprej lotili domene »znanje in modrost«, do konca šolskega leta pa se bomo poglobili še v domeno »skrb za sočloveka«.
Preberite več >>

Vrtec v naravi

V Hotiču imamo razgiban okoliš, ki otrokom nudi izvajanje različnih dejavnosti v naravi, hkrati pa nam krajani še dodatno popestrijo vrtčevska doživetja, ko nas povabijo k sebi domov. Naši otroci veliko časa preživijo v naravi.
Preberite več >>

Zabavno učenje

Že lansko šolsko leto je naš vrtec z vso resnostjo pristopil k projektu porajajoče se pismenosti, ki ga je razpisal Zavod za šolstvo. Na nivoju Vrtca Litija smo se odločili, da bomo izboljševali pogovorno branje, vzgojiteljice pa smo za svoje oddelke pripravile akcijske načrte.
Preberite več >>

Praznovanje rojstnih dni po izbiri otrok

Strokovne delavke  veliko časa razmišljamo o tem, kako vsebine, ki jih ponujamo otrokom, narediti čim bolj zanimive in poučne. Pri tem so nam v pomoč tudi ideje staršev.
Preberite več >>

Na obisku v gasilski brigadi in obveščevalnem centru

V ponedeljek, 18. novembra 2013, so se otroci drugega starostnega obdobja iz enote Taček odpeljali z avtobusom v Ljubljano.
Preberite več >>

Kako je biti otrok v današnji družbi?

- to je bila tema letošnjega tedna otroka. Zato smo tudi vzgojiteljice vrtca Taček  pripravile raznolike dejavnosti za ta poseben teden, ki je namenjen našim mladim članom družbe – otrokom.
Preberite več >>

"Na pomoč" je gasilski pozdrav, ki ga poznajo vsi otroci iz Tačka

Mesec oktober je mesec požarne varnosti. V vrtcu Taček smo se odločili, da bomo podrobneje spoznali gasilce.
Preberite več >>

Tačkove dogodivščine v juniju

V mesecu juniju v vrtcih in šolah vsi mislijo samo še na prihajajoče proste poletne dni. V zraku je sproščenost, želja po morju, druženju s prijatelji in družino in  podobno.
Preberite več >>

Športni zaključek šolskega leta

V torek, 11. junija, smo na nogometnem igrišču v Hotiču pripravili športne igre za otroke in njihove starše ter s tem pridobili še eno nalepko za v knjižico Mali sonček.
Preberite več >>

Naše prvo gledališče

V  marcu smo v vrtcu Taček, v skupini Sončki, z otroki pripravili naše prvo čisto pravo gledališče. Vse skupaj nam je predstavila »naša nova prijateljica Špela« - lutka.
Preberite več >>

Drugi Tačkov pohod

V soboto, 2. marca, smo se mali in veliki »Tački« odpravili na zimski pohod.
Preberite več >>

Čarobni december v Tačku

Kot je že praksa v vrtcih v zadnjem mesecu  leta,  smo dejavnosti v Tačku pripravile tako, da smo sledile cilju spoznavanja praznikov in običajev. Poudarek smo dale občutenju čarobnosti, ki jo le ti prinašajo.
Preberite več >>

Pustovanje v Gasilskem domu Hotič

Kot že nekaj zadnjih let, smo se tudi letos strokovne delavke  vrtca odločile, da organiziramo pustovanje za vse otroke KS Hotič. Obiskala nas je Muca Copatarica in pustne šeme z glasbo privabila k aktivnostim.
Preberite več >>

Teden otroka v vrtcu Taček

Prvi  teden v oktobru povsod po svetu poteka teden otroka. Letošnje geslo je: Radosti in stiske odraščanja.
Preberite več >>

Vaja evakuacije in predstavitev gasilca

V četrtek, 11. 10.
Preberite več >>

Taček se odpravi na kmetijo

V četrtek, 29. 11.
Preberite več >>

Koledar

Oktober 2020
P T S Č P S N
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031