Kontakt

ENOTA KEKEC
Sava 21
1282 Sava

Tel.: 01 897 41 27
kekec@vrtec-litija.si

Vodja enote:
Vesna Šparlek

Dnevni poslovni čas:
od 6.00 do 16.00

Dejavnosti v vrtcu

Praznični december

Včasih se resnično zdi, da radost, veselje, iskreno pričakovanje hranimo za december. Decembra ustvarjamo, se obdarujemo, družimo, prepevamo in okrašujemo.
Preberite več >>

Tradicionalni slovenski zajtrk v enoti Kekec

Tudi letos se je naša enota Kekec pridružila projektu tradicionalni slovenski zajtrk. Namen projekta je ozaveščati otroke o pomenu zajtrka in lokalno pridelane hrane.
Preberite več >>

Igre brez meja v vrtcu Kekec

V četrtek, 24. oktobra, smo za otroke in starše našega vrtca pripravili srečanje z namenom preživeti prijetno, igrivo in aktivno popoldne.
Preberite več >>

Poletne dogodivščine v enoti Kekec

Pričelo se je poletje, z njim pa so prišli tudi toplejši dnevi in čas za dopustovanje, razne poletne aktivnosti. Zato sta se v mesecu juliju skupini Miške in Žabice zaradi manjšega števila otrok združili v eno skupino.
Preberite več >>

Naj ti povem pravljico

V enoti Kekec v vrtčevskem letu 2018/2019 izvajamo projekt Pravljična dežela v vrtcu. V okviru tega projekta stremimo k temu, da bi otroci ob knjigi doživljaji ugodje, veselje, zabavo, da bi zaznali estetsko ugodje ter pridobili pozitivni odnos do literature, razvijali sposobnost domišljijskega sooblikovanja in doživljanja literarnega sveta.
Preberite več >>

Sodelovanje v Cicidojevem natečaju: Tudi pri nas pripovedujemo pravljice

V letošnjem letu sva se strokovni delavki skupine Žabice, v enoti Kekec, odločili, da otrokom popestrimo dejavnosti s celoletnim projektom Pravljična dežela v vrtcu. V začetku leta si je vsak otrok izbral svojo pravljico.
Preberite več >>

Skrivnost medenega srca

Prišel je čas, ko se za trenutek ustavimo in posvetimo pozornost naši prelepi deželi in vsemu, kar nam le-ta nudi. V vrtcu Kekec smo v okviru Tradicionalnega slovenskega zajtrka posebno pozornost namenili čebelam in seveda tistemu, kar je pri čebelah najslajše – medu.
Preberite več >>

Z ljudskimi plesi in pesmijo spoznavamo Slovenijo

Slovenija je država, ki združuje raznolike pokrajine. Vsaka pokrajina je posebna; čudovita, polna skrivnosti, drugačna, a hkrati povezana z drugimi pokrajinami.
Preberite več >>

S škratkom v čarobni december

December je poseben mesec. Mesec, ko vsi najdemo otroka v sebi in se veselimo drobnih presenečenj, sladkih radosti, malih skrivnosti.
Preberite več >>

Urice z našimi vnučki v vrtcu Kekec na Savi

V začetku oktobra so nas naši vnučki, ki obiskujejo vrtec Kekec na Savi, res prijetno presenetili. Povabili so nas - svoje dedke in babice – v vrtec.
Preberite več >>

Projekt »Beremo mlajšim«

V šolskem letu 2016/2017 smo na PŠ Sava in v vrtcu Kekec projekt izvajali že peto leto. Učenci petega razreda so otrokom iz dveh skupin vrtca Kekec brali različne zgodbe.
Preberite več >>

Obisk indijanske vasi in ogled ptic ujed

Pred več kot letom dni nas je v vrtcu obiskala prav posebna lepotica, snežna sovica. Njen obisk nas je tako razveselil, da smo se z gospodom Markom dogovorili za ponovno srečanje.
Preberite več >>

Mesec maj v Kekcu

Vrtec Kekec že več let sodeluje z Zdravstvenim domom Litija. Tokrat smo za teden RK povabili medicinsko sestro Hano, ki se je z veseljem odzvala.
Preberite več >>

"Praznujmo skupaj" na Savi

Vsako leto na Savi združijo moči Krajevni odbor Rdečega križa Sava, PŠ Sava in vrtec Kekec. Skupaj ustvarijo tradicionalno prireditev pod imenom Praznujmo skupaj.
Preberite več >>

Pravljična čajanka v vrtcu Kekec

Ponedeljkov  večer (19. decembra) smo vsi težko pričakovali.
Preberite več >>

Obisk Minicity-a v Ljubljani

Čarobnost zadnjega meseca v letu smo želele vzgojiteljice otrokom pričarati z drobnimi pozornostmi, z doživetji in ne nazadnje s presenečenjem, ki bodo otrokom še dolgo ostali v  spominu. V petek, 16.
Preberite več >>

Teden otroka v enoti Kekec

V Vrtcu Litija vsako leto praznujemo Teden otroka, ki temelji na obeleževanju svetovnega dneva otroka. Letošnja tema je bila »Svet, v katerem želim živeti«.
Preberite več >>

Telovadba enote Kekec s Šolo zdravja na Savi

Članice Šole zdravja smo se odzvale vabilu vzgojiteljic iz Vrtca Kekec na Savi,da skupaj z malimi nadobudneži malce potelovadimo. Telovadba naj bi se izvajala na asfaltnem igrišču.
Preberite več >>

V pričakovanju pomladi

V Vrtcu Litija smo v veselem pričakovanju, pričakovanju pomladi. Vzgojiteljice z otroki v vseh enotah organizirajo dejavnosti, ki na poseben način obeležijo prihod pomladi.
Preberite več >>

Tradicionalni slovenski zajtrk

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk podpiramo vsi zaposleni in otroci Vrtca Litija. Zavedamo se pomena zdrave, predvsem pa domače – lokalno pridelane hrane in o tem otroke ozaveščamo skozi vse leto.
Preberite več >>

Skrivnostni obisk

Petek, v tednu otroka. K nam pride obisk.
Preberite več >>

Obisk v vrtcu Kekec na Savi

V začetku meseca, točneje prvega oktobra se obeležuje "dan starejših". Vzgojiteljice in otroci iz vrtca Kekec na Savi so tako medse povabili  dedke in babice, da bi skupaj preživeli dopoldanski čas do kosila.
Preberite več >>

Teta jesen

Prvi jesenski dan so otroci enote Kekec hodili po gozdu in pregledovali vsak grm, da bi našli Teto Jesen. Ni in ni je bilo.
Preberite več >>

Dan babic

V vrtcu Kekec na Savi sodelujemo z zunanjimi strokovnjaki in službami, s POŠ Sava, z okoljem, starši in tudi z babicami naših otrok. Dan babic smo obeležili na prav poseben način.
Preberite več >>

Poletno druženje s šolarji

Vsako leto v naši enoti Kekec potekajo različna skupna druženja s šolarji. V poletnem času pa izvedemo še prav posebne sprostitvene aktivnosti, primerne letnemu času.
Preberite več >>

Marčevsko dogajanje v enoti Kekec

V marcu se je v Kekcu dogajalo veliko zanimivih, bogatih dejavnosti. Zaposlene se zavedamo dobrega sodelovanja s starši.
Preberite več >>

Delavnica z očki in dedki ob materinskem dnevu

Pri načrtovanju letošnjega delovnega načrta smo si strokovne delavke postavile cilj okrepiti in povečati sodelovanje z družinami kot pomembne vrednote v življenju vsakega otroka pri njegovem celostnem razvoju. Naš namen je bil vključiti vse družinske člane, tudi babice in dedke, v različne dejavnosti vrtca.
Preberite več >>

Obiskali smo upokojeno sodelavko

V vrtcu Kekec smo se vzgojiteljice skupaj z otroki odločile, da ob dnevu žena obiščemo upokojeno sodelavko na domu. Naš cilj je bil, da gospe Štefki polepšamo dan, otroci pa naj bi s tem obiskom razvijali tudi spoštovanje do starejših oseb in vseh žena.
Preberite več >>

Januarski dopoldnevi pri Žabicah

Letošnje leto smo začeli sproščeno, aktivno in ustvarjalno. S pomočnico Melito sva otroke povabili k skupnemu načrtovanju.
Preberite več >>

Druženje ob gibanju

Šola zdravja je društvo, katerega glavni namen je,  skrb za vsakodnevno  skupno telovadbo upokojenk. V KS Sava poteka vsak dan, od 8 do 8.
Preberite več >>

Junijske dogodivščine v Kekcu

V prvem tednu junija se je v enoti Kekec dogajalo marsikaj. V skupini Žabice sem izdelala novo didaktično igro, ki sem jo poimenovala: »Sestavi besede«, kjer otroci s pomočjo slikopisa in ščipalk, na katerih so napisane črke, sestavijo besedo in jo nato še poiščejo na »žuželki«.
Preberite več >>

Savski Gregorčki

Na predvečer Gregorjevega smo se v vrtcu Kekec na Savi zbrali, da obeležimo tradicionalno praznovanje v Sloveniji - spust osvetljenih plovil po vodi. Pri tem smo sodelovali otroci, starši, stari starši, kolektiv vrtca Kekec, člani RK Sava, PGD Sava, KS Sava in POŠ Sava.
Preberite več >>

Čarobne gozdne dogodivščine

V  letošnjem letu imamo vsak četrtek dan namenjen gozdu, to so naši gozdni četrtki. Z najstarejšimi otroki se kmalu po zajtrku odpravimo proti gozdu.
Preberite več >>

Obisk iz Portoroža

V petek, 17. maja 2013, nas je v vrtcu Kekec na Savi obiskala Aza z mamico in sestrico iz vrtca Barčica iz Portoroža.
Preberite več >>

Čarmelada

Vrtec Litija je vključen v projekt »Porajajoča se pismenost v vrtcih«. Za področje izboljšave smo si izbrali področje pogovornega branja.
Preberite več >>

Nočno spanje v vrtcu

V vrtcu Kekec na Savi vsako leto organiziramo nočno spanje otrok z vzgojiteljicami. .
Preberite več >>

Obisk gozdnega igrišča Cvinger

Inštitut  za gozdno pedagogiko je v Kamniku  organiziral seminar z naslovom »Gozdni vrtec, gozdna šola«, ki sva se ga udeležili tudi obe vzgojiteljici starejše skupine iz enote Kekec. Na seminarju sva se srečali s pozitivnostjo, ki nam jo daje gozd.
Preberite več >>

Beremo mlajšim - sodelovanje s POŠ Sava

V okviru Ringaraja uric, ki jih izvajamo v vrtcu Kekec na Savi, sodelujemo s Podružnično šolo Sava. Učenke in učenci prvih razredov z nami telovadijo in se igrajo družabne igrice v telovadnici.
Preberite več >>

Obisk medicinske sestre

Tudi nas, v enoti Kekec, je obiskala medicinska sestra iz litijskega Zdravstvenega doma. Najprej se je ustavila pri miškah, nato še pri žabicah.
Preberite več >>

Obisk v Kekcu

Na sončno in toplo  dopoldne nas je s svojim obiskom presenetil g. Andrej Hrup.
Preberite več >>

Zeleni nahrbtnik v vrtcu KEKEC

V vrtcu Kekec na Savi že nekaj let sodelujemo s Turistično zvezo Slovenije, v projektu »Z igro do prvih turističnih korakov«. Letos smo dali poudarek na zdravilna zelišča.
Preberite več >>

Savski Gregorčki

Na predvečer Gregorjevega  se začne daljšati dan in takrat spustimo luči v vodo Danes, v petek, 11. marca, je bilo na Savi opaziti veliko izvirnih plavajočih se luči.
Preberite več >>

Turizem in vrtec na Savi

V sodelovanju s Turistično zvezo Slovenije smo se že drugo leto prijavili na projekt Z igro do prvih turističnih korakov. Letošnja tema je bila »Prijazen pozdrav iz gozda«.
Preberite več >>

Koledar

Julij 2020
P T S Č P S N
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031