Kontakt

ENOTA KRESNIČKA
Kresnice 26a
1281 Kresnice

Tel.: 01 897 70 14
E-pošta:
kresnicka@vrtec-litija.si

Vodja enote: Teja Šuštar

Dnevni poslovni čas:
od 6.00 do 16.00

Dejavnosti v vrtcu

Kostanjev piknik v Kresnički

V sredo, 16. oktobra 2019, se je v enoti Kresnička odvijal kostanjev piknik, ki  je le ena od oblik povezovanja s starši.
Preberite več >>

Tradicionalni slovenski zajtrk in obisk čebelarja

Po jutru se dan pozna, le kdo ne pozna tega pregovora? Tako smo v petek, 16. novembra 2018, obeležili tradicionalni slovenski zajtrk tudi v vrtcu Litija, enota Kresnička.
Preberite več >>

»Tedaj pa zapiha vanj veter močan, kostanjček zaspanček, jesen je na plan ...«

Letošnji teden otroka je s temo PROSTI ČAS kar klical k skupnemu preživljanju prostega časa. Zato smo se na čudovito in s soncem obsijano četrtkovo jesensko popoldne zbrali otroci, njihovi starši ter vzgojiteljice enote Kresnička na, že tradicionalnem, kostanjevem pikniku.
Preberite več >>

Obisk policista

Pomladni majski dan je v našem vrtcu popestril policist kriminalist, gospod Klemen, očka naše varovanke. Najprej nam je predstavil svoje delo, pokazal oblačila policista in kriminalista ter opremo, ki jo potrebuje pri delu.
Preberite več >>

Pod medvedovim dežnikom

V enoti Kresnička smo v tednu otroka na obisk povabili upokojeno vzgojiteljico Milojko Krhlikar, ki je še ne dolgo tega, delala v enoti Kresnička. Vabilo je z veseljem sprejela in otrokom odigrala lutkovno predstavo z naslovom Pod medvedovim dežnikom.
Preberite več >>

Kostanjčki, kostanjčki…

V enoti Kresnička smo organizirali kostanjev piknik z ustvarjalnimi delavnicami, ki so se ga udeležili otroci in starši. Ker kostanjevega piknika ni brez kostanja, so imeli otroci in starši nalogo, da se med vikendom odpravijo v gozd in naberejo kostanj.
Preberite več >>

UHU natečaj - MORSKI SVET

V vrtcu Kresnička smo se odločili za sodelovanje na UHU natečaju s temo Morski svet. Otroci so spoznali,  katere živali živijo v morju, spoznali so različne rastline v morski gladini.
Preberite več >>

Kmetija - naš ponos

Naši otroci živijo v zelo hitrem tempu življenja. Mnogi izmed njih si ne predstavljajo življenja kot je bilo včasih.
Preberite več >>

Igrače so šle na počitnice

Prav ste prebrali. Igrače v enoti Kresnička so v začetku meseca novembra odšle na počitnice.
Preberite več >>

Kostanjev piknik v Kresnički

Jesen se je že pokazala v vsej svoji lepoti, v enoti Kresnička pa smo pripravili praznik jeseni: Kostanjev piknik, ki so se ga udeležili otroci skupaj s svojimi družinami. S seboj so prinesli dobro voljo, energijo ter kostanj, brez katerega pravega piknika ne bi bilo.
Preberite več >>

Hello! My name is ...

V vrtcu Kresnička se vedno razveselimo sodelovanja s starši. V lanskem šolskem letu nas je še posebej prijetno presenetila gospa Tina, mamica Tineta in Julije, ki nam je ponudila brezplačne angleške urice.
Preberite več >>

V vrtcu Kresnička vemo, kaj je kultura ...

Vzgojiteljice želimo otrokom vzbuditi misel, kako postati in ostati kulturen, zato se trudimo, da jim tudi te vsebine prikažemo na njim razumljiv način. V tednu po slovenskem kulturnem prazniku, 8.
Preberite več >>

Drevo, nekaj ti moram povedati

Tema tedna otroka v letošnjem letu je bila Nekaj ti moram povedati. Ali lahko nekaj povemo tudi drevesu? Naše skupno drevo, ki je nastajalo v garderobi, se je dopolnjevalo z listki v barvi dneva.
Preberite več >>

Prišla je jesen

Prihodi letnih časov so dogodki, ki neposredno vplivajo na življenje in delo v vrtcu. Barvita jesen z vsemi darovi nam ponuja možnosti, da otrokom približamo naravo z različnih zornih kotov.
Preberite več >>

Decembrske dejavnosti v Kresnički

Mesec december je čarobni mesec. Za še bolj praznično vzdušje smo v vrtcu Kresnička vzgojiteljice poskrbele s pestrimi dejavnostmi.
Preberite več >>

Praznovanja rojstnih dni

Ali je rojstno dnevna zabava lahko pošastna? V našem oddelku lahko, pa še vesela, posebna, težko pričakovana. Male pošasti živijo v vreči v naši igralnici, velikokrat se kar čez noč rodi nova pošast in težko čaka, da jo bo rojstnodnevni slavljenec izbral, posvojil in za vedno odnesel domov.
Preberite več >>

Zgodbe naših kmetij

Vključeni smo v projekt Turistične zveze Slovenije, v sklopu katerega obiskujemo kmetije. Vendar to ni edini razlog za obiskovanje kmetij v letošnjem letu.
Preberite več >>

Prihod jeseni in kostanjev piknik z delavnicami

Vsako leto nam jesen nudi obilo možnosti za spoznavanje letnega časa jesen v našem okolju. Spoznavamo bogato paleto jesenskih barv in izkoriščamo neskončne možnosti, ki jih jesenska narava ponuja.
Preberite več >>

Naša olimpijada

Olimpijske igre so priložnost, ko otrokom lahko pobližje predstavimo zimske športe in jih s pravo motivacijo tudi navdušimo za preizkušanje spretnosti, značilne za posamezne športe. V našem vrtcu smo pričeli s spoznavanjem in risanjem olimpijskih krogov.
Preberite več >>

Prihod jeseni v vrtec Kresnička

Prihodu jeseni smo v našem vrtcu posvetili ves teden. Pripravile in organizirale smo dejavnosti, da so jo otroci spoznali preko različnih aktivnosti in čutil.
Preberite več >>

Nočno spanje v vrtcu Kresnička

V četrtek, 30. maja 2013, smo imeli v vrtcu Kresnička NOČNO SPANJE.
Preberite več >>

Kača in činčila na obisku

V petek, 17. maja 2013, smo imeli v vrtcu Kresnička prav poseben obisk.
Preberite več >>

Cvrtje krofov v enoti Kresnička

Kot se spodobi za pusta, smo v enoti Kresnička letos cvrli krofe. Zamesili smo testo, pri tem so otroci spoznavali sestavine potrebne za peko.
Preberite več >>

Ogenj

Vrtec Litija je vključen v projekt Eko šola kot način življenja. V okviru tega projekta smo se na Eko aktivu vzgojiteljev vrtca Litija dogovorili, da bomo spoznavali različne elemente v naravi: voda, zrak, ogenj, zemlja.
Preberite več >>

Letni projekt enote Kresnička - Potujemo po svetu

Vsako leto izberemo projekt enote, ki ga realiziramo v obeh skupinah. V lanskem letu smo izvedli projekt Kako rastemo, letošnja tema pa je Potujemo po svetu.
Preberite več >>

Jesen vrtcu Kresnička

V vrtcu Kresnička smo se teme tedna otroka, Pojdiva s knjigo v svet, lotile z različnih zornih kotov. Otrokom smo knjigo in umetniško besedo predstavile privlačno, zanimivo.
Preberite več >>

Gusarska zabava za zaključek vrtčevskega leta

Na igrišču smo za otroke pripravile prave gusarske ladje in otroci so se prelevili v čisto prave gusarje. Po kratkem nastopu za starše in slovesu od bodočih šolarjev so otrci zapeli gusarsko pesem in se z ladjami odpravili v gusarsko deželo.
Preberite več >>

Nočno spanje v vrtcu Kresnička

Pred spanjem seveda najprej večerja, zunaj na naši terasi. Po večerji smo se s svetilkami odpravili na sprehod v gozd, kjer nas je pričakal gozdni škrat.
Preberite več >>

V gozdu

V letošnjem vrtčevskem letu smo se odločili, da bomo gozd podrobneje raziskali v vseh štirih letnih časih. In že je prišla jesen ….
Preberite več >>

Koledar

September 2020
P T S Č P S N
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930